Johan & Christian har fået et træningsfællesskab

Opdateret: 14. nov. 2019

Christian Reusing og Johan Fredmar kommer fra forskellige sportsgrene, men finder fælles interessepunkter gennem Talent Billund.

Johan er 15 år og bor i Hejnsvig. Han dyrker taekwondo i Grindsted Taekwondo klub, men er også begyndt at træne med i Kolding, Risskov og Skanderborg det seneste år. Derudover er Johan udtaget til træning med taekwondo landsholdet.


Christian er også 15 år gammel og går på Lynghedeskolen i Grindsted. Han dyrker Atletik i AK Heden med særligt fokus på længdespring og trespring, hvor han er dansk mester i u15 gruppen.


"Før jeg startede på Talent Billund trænede jeg kun atletik 1 gang i ugen. Nu træner jeg atletik 2 gange i ugen og fysisk træning 3 gange. Det har udviklet mig rigtig meget og åbnet nogle nye muligheder for mig. Jeg er for eksempel blevet en del af ATK, som er talenttræning organiseret af dansk atletikforbund, hvor jeg mødes med andre atleter og får træning af dygtige trænere."


Den mentale udvikling som en del af hverdagen

Udover ekstra fysisk træning 3 gange i ugen, bruger drengene også mulighederne i miljøet til at udvikle deres mentale færdigheder. Det sportspsykologiske arbejde er en integreret del af den daglige træning hvor der bla.a. arbejdes med målsætninger, evaluering, planlægning og det at skulle håndtere pres og nervøsitet.


"Vi arbejder rigtig meget med den mentale side af sporten, da jeg startede her gik jeg rigtig meget op i at sammenligne mig med andre, hvor jeg nu har lært at det vigtigste er at fokusere på min egen præstation og udvikling."


"Ja! Og jeg har lært ikke kun at fokusere på hvor meget jeg træner, men mere gå op i den kvalitet jeg får i min træning. Før troede jeg bare at jo mere jeg trænede jo bedre var det" supplerer Johan

Fællesskabet på tværs af sportsgrene

"Vi kommer begge to fra idrætsgrene hvor vi er de eneste i vores aldersgruppe, så derfor betyder det rigtig meget at komme herover og være sammen med ligesindede som også vil noget med deres sport. Vi har et rigtig godt sammenhold på tværs af sportsgrene og man kan lære rigtig meget af hinanden"