Talent Billund udvikler også kommunens trænere

Opdateret: 8. feb. 2020

Talent Billund arbejder ikke kun for at hjælpe eleverne med at udvikle deres talent, men vil også bidrage til at udvikle de områder som kan gøre kommunen til et godt miljø for talentudvikling. Dette gør vi ved at understøtte foreninger og trænere på forskellig vis. Udover den uformelle sparring der foregår med alle interesserede foreninger, så er der på nuværende tidspunkt 3 organiserede forløb for kommunens trænere.


Trænernetværk:

Som det første initiativ sidste sommer, har trænere fra 9 forskellige idrætsgrene mødtes (boksning, atletik, badminton, bueskydning, motorsport, golf, håndbold, fodbold, svømning), med jævne mellemrum for at sparre og få ny inspiration. Trænerne har ligeledes været aktive i at besøge hinandens praksis og dermed søge læring på tværs af idrætsgrene. Udover den faglige udvikling giver netværket en super mulighed for at styrke relationerne mellem trænerne, til gavn for alle implicerede elever.


Foreningsnetværk:

Fra sommeren 2019 har vi udbudt og faciliteret trænernetværk på tværs af fodbold og håndbold foreninger i Billund Kommune. Netværket mødes 3-4 gange om året med trænere og ledere fra fodbold og håndbold afdelingen i den respektive forening. I onsdags afholdtes det 3. af slagsen i GGIF hvor 15 trænere var mødt op og diskuterede blandt andet relationer, feedbackmetoder og motivation.


Hør Bjarke og Mathias fortælle om hvad de får ud af netværket herunder:

Talenttrænernetværk:

Seneste skud på stammen er et udviklingsforløb for de unge trænere som er tilknyttet Talent Billund. Målet er at sikre den fremtidige generation af trænere i kommunen og fastholde deres motivation, da vi ved at dygtige og motiverede trænere er nøglen til at foreninger og udøvere kan trives og udvikle sig. Netværket består af elever tilknyttet Talent Billund, som også er foreningstrænere eller de unge trænere som er tilknyttet som idrætsspecifikke trænere på projektet. 12 unge trænere mødes i to grupper enten tirsdag aften eller fredag eftermiddag og får sparring til deres videre udvikling. Trænerne fordeler sig for nuværende på fodbold, håndbold og svømning men målet er på sigt at understøtte flere unge trænertalenter.